Bucureştiul e un oraş ofertant la capitolul parcuri şi lacuri. Natura a fost generoasă. Apusurile sunt pentru un pasionat de imagine unele din cele mai căutate momente. Am găsit câteva locuri în care nu poţi da greş.
Parcul Herăstrău
Nu tot parcul, evident. Mă refer în special la zona dinspre Şoseaua Nordului. Pe acolo ajungi uşor la terasele „de fiţe”. Cine a avut ideea să le plaseze acolo ştia probabil treaba asta. E vorba despre intrarea dinspre ecluză, cu o moviliţă de pe care poţi fotografia lacul din diverse unghiuri. Sunt, evident, şi alte locuri din Herăstrău unde poţi prinde un apus frumos.
Arcul de Triumf
Se vizitează, se urcă în vârf, am mai povestit despre asta. Dar dacă mergi la apus, vei avea o panoramă roşiatică a zonei de nord a capitalei.
Cheiul Dâmboviţei
E clar, apusul şi apa merg mână în mână, dar poţi adăuga pentru efect maxim şi o deschidere largă a zonei. Ca aceasta
Palatul Mogoşoaia
Foarte aproape de Bucureşti poţi vizita palatul brâncovenesc. Locul este folosit şi pentru nunţi, lansări, petreceri, filmări şi alte evenimente.
Ai de toate într-un spaţiu foarte generos. Palat, restaurant, muzeu, parc perfect pentru un picnic, grădină cu trandafiri şi, evident, lac. E plin de lume în weekendurile cu vreme frumoasă, aşa că e posibil să dai din coate pentru o imagine ca asta:
Lacul Morii
Nu întâmplător am lăsat ce e mai bun la final: Lacul Morii, cel mai mare din Bucureşti. Ca bonus, are şi o insuliţă pe care acum mulţi ani a avut loc un festival. Au existat tot felul de proiecte, inclusiv aducerea unor ambarcaţiuni de agrement. Nu le-au ieşit decât băncuţele. Bune şi alea, mai ales dacă vrei să străbaţi tot digul până la insulă. Ai peste 1 kilometru de parcurs iar întinderea e cât vezi cu ochii.
E animată zona la apus, cei din cartierul Crângaşi în special vin acolo să se plimbe, să facă jogging, să se dea cu bicla. Unii pescuiesc. Are balta peşte.
Ce-i drept, dacă nu stai în zonă sau nu ai treabă pe acolo, e destul de anevoios să ajungi la Lacul Morii. Poţi rezolva treaba asta uşor în weekend. Locuri de parcare se găsesc, dar poţi folosi şi metroul de la Crângaşi sau vestitul 41, alintat şi metroul uşor.
Sunt chiar şi mituri urbane legate de Lacul Morii. Unul ar fi că în baraj ar exista de foarte multă vreme o crăpătură imensă şi că la un cutremur mai mare, apa ar inunda tot Bucureştiul. Dacă vrei să îi dai crezare, bine. Dacă nu, bucură-ţi pur şi simplu ochii cu priveliştea frumoasă.