Bulgaria restricţii
sept. 07, 2021
Posted by: Editor

Bulgaria se întoarce la restricţii

Am avut un sezon cald mai bun decât cel din 2020. Sigur, discuţiie despre certificatul de vaccinare au luat locul celor despre carantină naţională (lockdown). Presimţeam că din toamnă lucurile se vor schimba şi că vor fi noi restricţii. În timp ce unele ţări europene vorbesc despre administrarea celei de-a treia doze de vaccin (sau chiar a patra, în Israel!), vecinii noştri de la sud deja s-au mobilizat. De astăzi, 7 septembrie, Bulgaria reintroduce restricţii.

Bulgaria restricţii

Ce se schimbă în septembrie

Prima schimbare a intrat deja în vigoare. Bulgaria a intrat pe lista galbenă a României. Certificatul verde digital te poate scăpa de orice probleme. Oricum, în Bulgaria se intră doar cu buletin sau paşaport, cel puţin până la finalul sezonului. Dacă nu eşti vaccinat şi nu ai trecut prin boală trebuie să faci un test la revenirea în România. De asemenea, copiilor sub 6 ani nu li se aplică nicio regulă.

Bulgaria restricţii

Din 7 septembrie însă apare ceva în plus. Bulgaria are o rată mică de vaccinare. Sunt pe ultimul loc în Uniunea Europeană, chiar şi după România. Acesta ar fi motivul pentru care autorităţile au decis să închidă restaurantele, barurile, cafenelele la ora 22.

Bulgaria restricţii

De asemenea, toate competiţiile sportive se vor desfăşura fără spectatori în interior. Festivalurile au fost anulate iar teatrele şi cinematografele vor putea funcţiona doar la jumătate din capacitate. Şcoala va începe în format fizic ca şi la noi, dar şi bulgarii iau în calcul revenirea în online dacă lucrurile se complică.

Bulgaria restricţii

Bulgaria a trecut şi anul trecut prin restricţii dure dar chiar şi aşa cetăţenii nu păreau prea impresionaţi. Vara trecută, în plină pandemie, Bulgaria a fost o oază pentru românii care voiau să scape de restricţiile de acasă. Nu se purta mască iar oamenii se înghesuiau în centrul oraşelor. Chiar şi când restaurantele erau închise şi se puteau baza exclusiv pe delivery, oamenii se adunau în centru, îşi luau de mâncar şi stăteau pe unde nimereau, claie peste grămadă.

Sigur, bulgarii ni se aseamănă mai mult decât am crede. Iar litoralul lor, zonele de munte şi frumosul Veliko Târnovo vor fi probabil printre destinaţiile de toamnă pe care te poţi baza. Chiar şi aşa, cu restaurante închise la 22.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.