Unde s-au înghesuit bucureştenii în weekendul 23-24 octombrie? La mall? La premiera Dune? Nu, în parc. Ce dracu e aşa mare brânză cu un parc? E, că în Bucureşti chestiunea spaţiilor verzi e una delicată momentan. Oamenii sunt nemulţumiţi de cum arată Herăstrău, Cişmigiu şi alte parcuri mari din oraş, că e mizerie şi delăsare etc. În aceste condiţii faptul că se amenajează şi se igienizează un spaţiu lăsat de zeci de ani în paragină chiar e ceva notabil. Parcul Sticlăriei este un soi de frate mai mic al Deltei Văcăreşti, un alt spaţiu bine amenajat din Bucureşti şi unul din preferatele mele, despre care am mai scris aici.

Ei, Parcul Sticlăriei e mai mic şi amenajat mai prietenos, în sensul că are bănci, spre deosebire de Văcăreşti care e mai degrabă potrivit pentru trasee cu bicicleta şi birdwatching.
Cum ajungi acolo, ce poţi face în Parcul Sticlăriei
Cel mai bun punct de reper este Spitalul Malaxa, Parcul Sticlăriei este chiar lângă el. Strada se numeşte Ion Şahighian în sectorul 2. Cum am mers acolo chiar în weekendul în care s-a deschis. multă lume s-a dus să îl vadă. Am găsit mai greu un loc de parcare, la Cora. Nu-i bai, faci câţiva paşi până acolo că şi aşa eşti la plimbare.

Prima impresie: arată ca un parc din străinătate, acel tip de amenajare minimală, care merge pe aspect natural, fără briz brizuri. Chiar la intrare este o toaletă ecologică, sunt la tot pasul coşuri de gunoi. Aleile nu sunt asfaltate, au pietriş (au, tocurile!) nu ai spaţiu pentru câini şi nici loc de joacă. Era oricum plin de copii, iar ei erau păreau încântaţi să alerge şi să se plimbe pe cele două podeţe.

Dacă e aglomerat, e cam anevoios să te dai cu bicicleta, asta ar fi o menţiune importantă. Cu trotineta nu îţi recomand să încerci în Parcul Sticlăriei…



Parcul Siclăriei nu e mare, dar îţi dă impresia de aerisit. Aleile arată ca potecile de munte, designul băncilor este foarte potrivit în peisaj.

Bref, a ieşit un parc frumuşel şi foarte civilizat, bravo cui a avut ideea asta. E vorba de primarul de la 2, dacă vrei să afli şi câteva detalii administrative, le ai aici. Şi gata, cam asta e. Mergi în Parcul Sticlăriei, ia-ţi copiii la plimbare, bucură-te de vremea faină, fă poze, relaxează-te. Pentru nervi şi stres ai o grămadă de alte locuri care să îţi strice ziua.