Parcul Sticlăriei, Bucureşti
oct. 24, 2021
Posted by: Editor

Care-i treaba cu Parcul Sticlăriei

Unde s-au înghesuit bucureştenii în weekendul 23-24 octombrie? La mall? La premiera Dune? Nu, în parc. Ce dracu e aşa mare brânză cu un parc? E, că în Bucureşti chestiunea spaţiilor verzi e una delicată momentan. Oamenii sunt nemulţumiţi de cum arată Herăstrău, Cişmigiu şi alte parcuri mari din oraş, că e mizerie şi delăsare etc. În aceste condiţii faptul că se amenajează şi se igienizează un spaţiu lăsat de zeci de ani în paragină chiar e ceva notabil. Parcul Sticlăriei este un soi de frate mai mic al Deltei Văcăreşti, un alt spaţiu bine amenajat din Bucureşti şi unul din preferatele mele, despre care am mai scris aici.

Parcul Sticlăriei, Bucureşti

Ei, Parcul Sticlăriei e mai mic şi amenajat mai prietenos, în sensul că are bănci, spre deosebire de Văcăreşti care e mai degrabă potrivit pentru trasee cu bicicleta şi birdwatching.

Cum ajungi acolo, ce poţi face în Parcul Sticlăriei

Cel mai bun punct de reper este Spitalul Malaxa, Parcul Sticlăriei este chiar lângă el. Strada se numeşte Ion Şahighian în sectorul 2. Cum am mers acolo chiar în weekendul în care s-a deschis. multă lume s-a dus să îl vadă. Am găsit mai greu un loc de parcare, la Cora. Nu-i bai, faci câţiva paşi până acolo că şi aşa eşti la plimbare.

Parcul Sticlăriei, Bucureşti

Prima impresie: arată ca un parc din străinătate, acel tip de amenajare minimală, care merge pe aspect natural, fără briz brizuri. Chiar la intrare este o toaletă ecologică, sunt la tot pasul coşuri de gunoi. Aleile nu sunt asfaltate, au pietriş (au, tocurile!) nu ai spaţiu pentru câini şi nici loc de joacă. Era oricum plin de copii, iar ei erau păreau încântaţi să alerge şi să se plimbe pe cele două podeţe.

Parcul Sticlăriei, Bucureşti

Dacă e aglomerat, e cam anevoios să te dai cu bicicleta, asta ar fi o menţiune importantă. Cu trotineta nu îţi recomand să încerci în Parcul Sticlăriei…

Parcul Sticlăriei, Bucureşti
Parcul Sticlăriei, Bucureşti
Parcul Sticlăriei, Bucureşti

Parcul Siclăriei nu e mare, dar îţi dă impresia de aerisit. Aleile arată ca potecile de munte, designul băncilor este foarte potrivit în peisaj.

Parcul Sticlăriei, Bucureşti

Bref, a ieşit un parc frumuşel şi foarte civilizat, bravo cui a avut ideea asta. E vorba de primarul de la 2, dacă vrei să afli şi câteva detalii administrative, le ai aici. Şi gata, cam asta e. Mergi în Parcul Sticlăriei, ia-ţi copiii la plimbare, bucură-te de vremea faină, fă poze, relaxează-te. Pentru nervi şi stres ai o grămadă de alte locuri care să îţi strice ziua.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.