sursa imaginii Romanialibera.ro
sept. 21, 2021
Posted by: Editor

Cu certificat verde la Vatican

Unul din cele mai iubite obiective turistice din Italia va fi accesibil doar pe baza unui certificat verde începând cu data de 1 octombrie. Este vorba despre Vatican. Decizia nu ar trebui să ne mire însă. În toată Italia pașaportul verde este deja folosit pe scară largă. Era chiar de așteptat să nu poți intra fără certificat verde și la Vatican.

Vizitatori la Vatican, înainte de pandemie

Vatican, o industrie pre-pandemie

În anii dinaite de pandemie Vaticanul devenise o adevărată industrie a ghizilor. Întrega alee care ducea către intrare era plină de tarabe cu kitsch-uri chinezești, erai pur și simplu tras de mânecă de indivizi cu sau fără autorizaţie care îți promiteau că te scapă de statul la coadă. Pe lângă ei, o altă specie dăunătoare mișuna în voie: hoții. Pentru mulți, Vaticanul devenise o experiență de evitat, dar chiar şi aşa maşinăria mergea unsă. Donaţiile, vânzarea de bilete la Muzeul Vaticanului sau Capela Sixtină aduceau bani frumoşi. Vreo 8 milioane de euro s-au adunat din vânzarea de bilete în 2019.

Odată cu venirea pandemiei salariile cardinalilor şi ale personalului au fost scăzute cu 10%, anunţa CBSNews. În aprilie 2021, după al doilea Paşte fără credincioşi, presa anunţa că Vaticanul a avut o pierdere de peste 100 de milioane de euro. După ce la un moment dat au existat temeri legate de starea sa de sănătate, Papa Francisc s-a vaccinat şi devenit chiar un susţinător al vaccinării. Odată cu obligativitatea prezentării unui certificat verde şi la Vatican s-a pus problema introducerii lui. Daaaaar, nu pentru toţi. Doar vizitatorii intră cu certificat verde la Vatican, nu şi credincioşii care participă la ceremonii sau la audienţele generale de miercuri.

Papa are și el Șoșocii lui

sursa imaginii ansa.it

Sfântul părinte a rămas în tinereţe fără un plămân din cauza unor probleme de sănătate. Era astfel de aşteptat să fie foarte prudent de când a izbucnit pandemia şi să susţină şi el intrarea turiştilor doar cu certificat verde la Vatican. Faptul că acesta are însă colaboratori antivaccinişti poate fi o surpriză. Ce-i drept, la Vatican toți sunt vaccinați, cu excepția unui grup mic, a povestit el. „Chiar și în Colegiul Cardinalilor există niște antivacciniști și unul dintre aceștia, bietul om, este internat cu coronavirus. Ironia vieții”.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.