iul. 01, 2021
Posted by: Editor

Cum îți strică guvernul vacanța

Ziua de 1 iulie a venit cu o veste ca un pumn în stomac pentru românii care plecau în vacanță în Grecia. Cei care merg cu mașina vor fi testați obligatoriu la vamă. O zice Ministerul de Externe, nu un oarecare. În plus, dacă te prind pozitiv faci carantină. Ceea ce se întâmpla oricum și anul trecut. Daaaar….

Ministerul a tradus greșit!

Incredibil, dar adevărat. Comunicatul grecilor a fost tradus greșit. Nu un fleac, ci chiar cuvântul aleatoriu, tradus greșit obligatoriu. Pentru că asta scria în comunicat. Este exemplul clasic despre cum îți strică guvernul vacanța.

Cum stau lucrurile de fapt

Administratorii uneia dintre cele mai populare pagini Facebook, Forum Grecia, s-au trezit de dimineața cu apeluri disperate de la români care plecau spre Grecia cu mașina. Oamenii s-au panicat pentru că testarea obligatorie înseamnă în primul rând cozi infernale plus un timp nedefinit de așteptare pentru rezultatul testului. Adică fix ce nu îți dorești la începutul vacanței.

Am stat de vorbă în direct pe B1 cu Dan Adrian Drăgan de la Forum Grecia, un om care a făcut ceea ce ar fi trebuit să facă mințile luminate de la Ministerul de Externe: a verificat condiţiile de intrare în Grecia. Şi, evident, ei vor testare aleatorie, nu obligatorie! Fapt confirmat și de românii care treceau cu mașina prin vamă. „Tocmai ce am trecut vama la Kulata. Nici vorba de testare obligatorie, s-au verificat actele și asta a fost tot. Am stat in vama fix 1 minut, nu a fost deloc aglomerat”, scrie o turistă, de exemplu.

Și Alin Burcea, patronul Paralela 45 atrăgea atenția asupra situației penibile. Ministerul de Externe” loveşte” din nou! A tradus greşit” aleatoriu” cu ” obligatoriu, scrie Burcea. Şi pentru ca situaţia să devină de-a dreptul absurdă, autorităţile din Grecia susţinnu era vorba oricum de vreo schimbare şi că în ţara lor se intră ca şi până acum. Şi că nici măcar nu au dat vreun comunicat nou pe tema asta. Ceea ce aruncă MAE direct în offside.

În concluzie…

Informați-vă din surse oficiale! Asta ni se transmite, asta spune și Adrian Drăgan de la Forum Grecia. Ceea ce e ironic de vreme ce fix ministerul e cel care i-a băgat în ceață pe români. Ceea ce arată că oricum la noi persoane particulare fac treabă de 1000 de ori mai bună decât oficialii plătiți bine din bani publici. Și a propos, după ce a dat comunicatul greșit, MAE a tăcut chitic și s-a făcut că plouă. Abia la 24 de ore după tot deranjul au anunțat că își dau afară traducătorul din Grecia. Ceea ce nu ne încălzește cu nimic…

Comments ( 1 )

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.