iul. 18, 2021
Posted by: Editor

Distracţie oprită în Mykonos şi Ibiza

Suntem deja în al doilea an al pandemiei iar speranţele că vara lui 2021 va marca o revenire cât de cât la normal s-au năruit. Faţă de destinaţiile de vacanţă obişnuite, situaţia pare a fi şi mai complicată în zonele care deveniseră celebre pentru viaţa de noapte. Este interesant ce s-a întâmplat în două cazuri: Mykonos şi Ibiza. Două destinaţii celebre pentru cluburi şi viaţă de noapte, oprite acum de pandemia de Covid. Ibiza vine după un an fără petreceri, dar Mykonos începuse sezonul 2021 cu speranţe şi turişti dornici de distracţie.

Grecia avion
Grecia sacrifică Mykonos în lupta cu Covid

E drept, printre primii care au spart distracţia în vara lui 2021 au fost cei din Amsterdam, cu cluburile şi barurile închise peste noapte. De altfel Olanda este în acest moment pe lista roşie a României din cauza creşterii numărului de cazuri de covid în special în rândul tinerilor. Epidemiologii spun chiar că acest val 4 al pandemiei este al tinerilor. Nevaccinaţi, sociabili, obişnuiţi să se adune în grupuri. E şi categoria de populaţie care a înregistrat cele mai uşoare forme de covid, motiv pentru care nici vaccinarea nu a atins cine ştie ce cote. Şi asta nu numai la noi, ci şi la alţii.

Grecia turişti

La câteva săptămâni după Olanda, Grecia a dat un anunţ devastator pentru cei care îşi făceau bagajele pentru Mykonos: distracţia e oprită din cauza Covid-ului. Fără muzică în restaurante și baruri, iar circulația va fi interzisă noaptea. Autorităţile din Grecia vorbesc de un focar local. Astfel, muzica va fi oprită pe insulă pe parcursul zilei iar circulaţia va fi interzisă noaptea, între orele 1:00 şi 6:00. Adică plajă, cina în oraş şi nani nani. Restricţiile sunt valabile până pe 26 iulie.

Grecia a luat cele mai dure măsuri pentru Mykonos, dar nu sunt singurele schimbări în contextul Covid. Cadrele medicale sunt obligate să se vaccineze. Şi românii nevaccinaţi au primit o lovitură de proporţii. Cum Grecia este acum pe lista noastră galbenă, cei care nu sunt vaccinaţi pot intra în România pe baza unui test covid. Unii chiar şi-au scurtat vacanţa de frica noilor măsuri impuse de România.

România turistă
Se mai deschid cluburile în Ibiza?

Dacă cei din Mykonos au prins o scurtă perioadă de aşa numită normalitate, în cluburile din Ibiza nu s-a auzit deloc muzica tot din cauza Covid. Vremurile în care britanicii se destrăbălau în Ibiza au apus. Insulele baleare au fost două săptămâni pe lista verde a britanicilor, trecând apoi pe lista galbenă (amber). Britanicii care şi-au luat vacanţe în Mallorca, Menorca sau Ibiza şi-au luat o ţeapă de proporţii. Spania este şi pe lista noastră roşie iar la revenirea în ţară doar vaccinaţii scapă de caratină.

Ca o coincidenţă şi în Ibiza ar trebui să se redeschidă cluburile de 26 iulie, când expiră şi restricţiile din Mykonos. Teoretic. Sigur, totul ţine de evoluţia pandemiei. Planuri sunt. Dacă te tentează Ibiza şi eşti îndeajuns de optimist, poţi afla mai multe de aici.

În ritmul ăsta, cu planuri date peste cap şi schimbări peste noapte, românii care vor distracţie au şanse mai mari să îşi satisfacă pofta chiar la ei în ţară. Până când nu se mai schimbă şi asta.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.