sursa: pixabay.com
nov. 29, 2021
Posted by: Editor

Hai cu turismul în județul „Moldova”

Avem și noi în România ministru la turism. E un domn inginer Cadariu. Daniel Cadariu, absolvent al Facultății de Mecanică, Secția Mașini Termice (cv-ul aici, dacă aveți curiozități).

Domnul Cadariu, sursa imaginii Antena3.ro

S-a evidențiat deja cu o idee bună și cu o gafă. Ideea bună e că revin voucherele de vacanță și gafa e genul de care noi cei născuți în Moldova am râde și mai tare.

Moldova versus Bucovina

Omul s-a dus la o festivitate la Suceava și a zis așa: „În noua calitate de reprezentare, în fond, a județului Moldova… a judeţului Suceava și a regiunii Moldova în Guvernul României, voi încerca în primul și în primul rând ca prin acțiunile pe care le voi desfășura la nivel central să promovez în continuare acest ținut.” Nu mai zic nimic de limbajul de lemn și de cât de răsuflat a fost discursul, cu Bucovina pe care o tot promovează degeaba diverși oficiali bla bla…

Dar gafa asta cu Moldova mi-a adus aminte de un articol scris aici mai demult în care vorbeam tocmai de cât de mult țin sucevenii să li se spună bucovineni, nu moldoveni. Deci gafa lui Cadariu e triplă: i-a făcut moldoveni pe bucovineni, a inventat județul Moldova și mai e și sucevean (bucovinean) născut la Salcea, localitate în care se află singurul aeroport din Bucovina.

Dar stai, avem în România turism?

Sigur, avem cu ce dar nu avem cu cine. În România turismul pare mai degrabă un fel de lichen crescut din mila Domnului. Nici nu te ajută nici nu te încurcă. Ce să mai zicem de Moldova și Bucovina, zone legate de capitală prin șoseaua E85, numită Drumul Morții, de pe care poți număra crucile celor pieriți în accidente. Ministerul Turismului a fost mai degrabă o caricatură, indiferent de partidul sau oficialul care se ocupa de acest domeniu. De la Dracula Land al lui Agathon la scandalul cu frunza din vremea Elenei Udrea.

După ce am citit de gafa lui Cadariu, am dat de un alt articol. Am aflat de aici că turismul mondial are pierderi de 2000 de miliarde de dolari în 2021. Am căutat ceva cifre și pentru România, despre cum au fost afectate afacerile din turism în mod concret. Nu am găsit. Păi na, tot e bine. Dacă oricum nu ai turism ce dracu să pierzi???

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.