Mica Veneție, Londra
sept. 20, 2021
Posted by: Editor

Mica Veneție din Londra

Românilor le place la Londra. În luna iunie a lui 2021 au arătat că sunt şi dispuşi să facă un sacrificiu pentru a ajunge acolo. Peste 1 milion de români au cerut drept de şedere înainte de schimbarea regulilor, odată cu Brexitul.

Londra

Şi înainte de Brexit şi de pandemie le plăcea, de vreme ce Londra era cea mai des cerută destinaţie de city break. Chiar dacă acum Marea Britanie este pe lista roşie a României (noi suntem încă pe lista lor verde), cei vaccinaţi scapă de carantină la revenirea în ţară. Cât despre diaspora, ei se pot bucura oricum liniştiţi de o plimbare prin Mica Veneţie din Londra, unul din locurile mai puţin cunoscute dar pline de farmec din capitala engleză. Şi unde mai pui şi că e gratis, deci perfect.

Mica Veneție Londra

Cum ajungi în Mica Veneţie

Ştii deja că prin Londra trece ditamai râul, Tamisa. Ei, Tamisa are și niște canale navigabile. Iar dacă ajungi aici vei constata că peisajul seamănă mai degrabă cu Amsterdam. Deci, numele de Mica Veneție din Londra e cam impropriu, dar dacă așa l-au alintat localnicii, eu ce să mai zic?

Mica Veneție Londra

Mica Veneție din Londra se află în zona Paddington și are o întindere destul de mare. O ramificație importantă este Regent’s Canal, o plimbare de vreo 13 kilometri. Întregul perimetru e o combinație foarte interesantă de hipsterime, hight tech, arhitectură modernă și natură.

Paddington, Londra

Sus ai zona modernă, cu clădiri de sticlă, spații de expoziție și prăvălii fancy.

Mica Veneție Londra

Jos, ai canalul Tamisei înțesat de bărci pe care se și locuiește.

Mica Veneție Londra

Evident, totul într-un stil destul de hippie. Dar, hey, stai în Mica Veneție din Londra și o arzi hippie, cu un decor ca de Amsterdam. Asta ar fi, pe scurt, descrierea.

Mica Veneție Londra

Traseul dinspre Paddington spre Camden pe malul Regent’s Canal îți va aduce și o recompensă la final. Camden este una din zonele cele mai simpatice din Londra, deși îmi dau seama că poate să nu fie pe gustul tuturor.

Camden, Londra

E colorat, aglomerat, agitat, cu lume interesantă. E plin de magazine vintage și tonete cu mâncare chinezească, thailandeză, indiană, mexicană, tot ce vrei. Sunt și puburi, evident.

Camden, Londra

Multiculturalism, cu alte cuvinte. Pornești din Mica Veneție din Londra și dai de o învălmășeală de culturi și neamuri, fiecare în legea lui. Ca să te ajute să îți deschizi mintea.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.