Austria restricţii Johnson and Johnson
ian. 04, 2022
Posted by: Editor

Noi reguli de intrare în Austria

În 2021 era mai simplu. Dacă erai vaccinat cu două doze de vaccin sau una, în cazul Johnson and Johnson, circulai liniştit prin lume şi intrai peste tot.

Odată cu apariţia dozelor booster, la sfârşitul lui 2021, lucrurile s-au complicat. Schema completă de vaccinare va înseamna în 2022 să fi făcut 3 doze sau una de Johnson and Johnson şi un booster de vaccin ARN (Pfizer sau Moderna).

Austria a mers un pas mai departe şi a impus restricţii pentru cei vaccinaţi cu Johnson and Johnson. Începând cu data de 3 ianuarie certificatele verzi ale celor vaccinaţi cu o doză din acest ser nu mai sunt valabile! Austriecii ştiau deja asta, dar nu neapărat şi turiştii. Pentru că şi pe ei îi afectează.

Ce faci dacă eşti vaccinat cu o doză de Johnson and Johnson şi mergi în Austria

Prima soluţie ar fi să îţi faci un booster chiar dacă ai mai puţin de 6 luni de la doza unică. Autorităţile din Austria şi-au bazat decizia privind noile restricţii pe faptul că Johnson and Johnson ar avea o acoperire mai slabă în cazul variantei Omicron.

Dacă nu ai făcut a doza booster, ai nevoie de un test PCR. În lipsa lui intri în carantină, din care poţi ieşi după 5 zile dacă îţi faci un test PCR în timpul izolării. Dar, atenţie! După asta vei avea statutul unei persoane nevaccinate şi nu vei putea face mare lucru.

Cum pot intra ceilalţi turişti în Austria

Conform site-ului oficial al guvernului, intrarea în Austria este posibilă numai cu un certificat de vaccinare sau de recuperare valabil sau cu un certificat medical care atestă că nu ai voie să te vaccinezi. În rest, conform datelor MAE, în Austria se intră cu  certificat de vaccinare şi un test PCR a cărui valabilitate să nu depășească 72 de ore de la data prelevării probelor) sau dovada efectuării dozei a 3a/booster.

Sunt exceptaţi copiii sub 12 ani, femeile încărcinate şi alte câteva categorii, dar pentru ei e necesar un certificat numit Ninja Pass. Ai detalii tot pe site-ul MAE despre aceste situaţii.

sursa imaginii: pixabay.com

Austria a fost prima care a impus astfel de restricţii dure pentru cei vaccinaţi cu Johnson and Johnson dar nu m-ar mira ca şi alţii să preia exemplul. Oricum, sperăm la o simplificare a lucrurilor odată cu 1 februarie, când certificatul verde va avea o valabilitate redusă la 9 luni. Măcar vom şti că în acest interval putem circula mai uşor. Chiar şi aşa însă, unii zic că mai e loc de răzgândit şi că am putea avea chiar o valabilitate şi mai mică, de doar 6 luni.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.