iun. 29, 2022
Posted by: Editor

O după amiază la Cambridge

o după amiază la Cambridge

Anglia e din categoria „ori îți place ori nu”. E o destinație pe care mulți o evită din cauza vremii, de exemplu. Sau din cauza prețurilor. Hm, nu știu care e cea mai neaplăcută din cele două, dar un lucru o face sigur atractivă. Vizita la rude. Atât de mulți români au o rudă în Anglia (deseori la Londra), încât sunt șanse foarte mari să ajungă acolo. Și dacă tot ajungi la Londra și te plictisești de plimbările pe la obiective turistice, poți profita de transportul lor foarte bine pus la punct pentru a petrece o zi într-un loc interesant. Am scris deja de Brighton, stațiunea lor de la mare, la o aruncătură de băț de Londra. O ieșire de o zi excelentă poate fi și la Seven Sisters (cum am scris aici). Dar tot din Londra ajungi foarte ușor și la Canterbury, Oxford, Stratford Upon Avon (locul de naștere al lui Shakespeare) și, în fine, Cambridge. Pentru că despre o după amiază la Cambridge îți voi povesti un pic aici.

o după amiază la Cambridge

Cum ajungi

Din Londra sunt multe trenuri spre Cambridge, de dimineața până seara. Le poți lua din Paddington sau din Liverpool Street. Faci cam o oră, o oră și jumătate în funcție de tipul de tren. Cum orașul este mic, din gară ajungi ușor pe jos în centru. E și o parcare în apropiere dacă ajungi cu mașina. Dar oricum, va trebui să renunți la mașină pentru că centrul, unde sunt toate clădirile vechi, facultățile și colegiile e pietonal. Pe acolo se circulă cu bicicleta.

o după amiază la Cambridge
o după amiază la Cambridge

Ce ai de făcut la Cambridge

Nu foarte multe, dar foarte plăcute, pe scurt. Pentru o după amiază la Cambridge nu trebuie să faci cine știe ce pregătiri. Este în primul rând oraș universitar. Aici se merge la școlile alea bune la care visează și copiii românilor cu mulți bani. Ai colegii și facultăți și mulți studenți. Și clădiri vechi și monumentale. Centrul e tipic de oraș medieval, cu străduțe înguste și case foarte vechi dar foarte bine întreținute.

  • Plimbare prin zona pietonală și o bere la pub cu studenții
o după amiază la Cambridge
o după amiază la Cambridge
o după amiază la Cambridge

Cea mai bună recomandare ar fi să te plimbi pur și simplu prin zona veche. Sigur, orașul are și o grămadă de puburi și restaurante de tot felul: chinezești, thailandeze, indiene etc. Într-o după amiază din mijlocul săptămânii am fost surprinsă de cât de multă lume era pe străzi și în cârciumi. Evident, mulți studenți, profesori etc.

  • O plimbare cu bărcuța în stil venețian
o după amiază la Cambridge

Zona cea mai atrăgătoare din centru este însă râul Cam, pe care te poți da cu un soi de gondolă. Veneția Angliei, ce mai! După numărul celor care se plimbau cu bărcuța, aș zice că e o afacere de succes. De altfel, pe lângă imaginea universității, cea cu gondolele este una din cele reprezentative pentru Cambridge ca destinație turistică.

o după amiază la Cambridge

Ar mai fi de vizitat muzeele și o grădină botanică aflată chiar în apropierea gării. Ca orice oraș vechi, Cambridge are și o grămadă de biserici cu arhitectură interesantă, multe în stil gotic.

  • niște cumpărături

O după amiază plăcută la Cambridge se poate termina cu un mic shopping. E plin și de magazine, boutique-uri locale dar și magazine de brand. Ai și un TK Maxx, celebrele magazine de tip outlet. Sigur, nu ai atâtea opținuni ca la Londra. Pe mine m-a tentat ăsta, dar eram cam pe fugă, așa că am lăsat-o pe altă dată.

o după amiază la Cambridge

E o atmosferă faină, aș reveni cu drag. Și aș încerca și Stratford upon Avon, cred că se ajunge la fel de repede.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.