Maroc
nov. 29, 2021
Posted by: Editor

Omicron închide şi Marocul

Totul s-a întâmplat peste noapte. La începutul săptămânii trecute încă se făceau planuri de vacanţă, pentru ca de la o zi la alta UE să anunţe că suspendă zborurile cu Africa de Sud şi alte ţări vecine. Apoi Boris Johnson impunea restricţii pentru toţi cei care intră în Marea Britanie. Apoi se închideau Israelul şi Japonia. Ca o bomboană pe colivă, Raed Arafat declara sâmbătă că el ar recomanda ca toată Africa să fie evitată. Pe bune, un continent întreg?? Apoi autorităţile din Maroc au anunţat brusc suspendarea tuturor zborurilor din cauza varintei Omicron din Africa de Sud. Rezultatul imediat? Zeci de români blocați în Maroc.

restricţii în Maroc din cauza variantei Omicron

De ce Maroc

Vorbim de Africa de Sud, da? Marocul e în Nord. De ce s-ar decide în Maroc blocarea tuturor zborurilor timp de două săptămâni deşi sunt departe de „epicentrul” Omicron? Presa franceză a relatat imediat: decizia a fost luată în contextul relaţiilor cu Franţa.

restricţii în Maroc din cauza variantei Omicron

Europa este îngrozită de noua variantă Covid pe măsură ce aceasta deja se propagă rapid. Sigur, nu e prima dată când se decid în Maroc restricţii, dar din cauza variantei Omicron acestea au fost luate practic într-o clipită.

Sute de români, blocați în Maroc

Cum decizia autorităţilor din Maroc de a închide aeroporturile timp de două săptămâni din cauza Omicron a venit brusc, sute de turişti romani au rămas blocati in Maroc. O turistă povestea pe popularul grup de Facebook Vacanţe do it Yourself că zborul de întoarcere din Maroc i-a fost anulat de către Ryanair şi că nu ştie cum să revină acasă. Situaţii care ne amintesc de nebunia din 2020…

restricţii în Maroc din cauza variantei Omicron

Au apărut şi alţi români în aceeaşi situaţie, oamenii şi-au făcut şi grup pe Facebook: Izolaţi în Maroc. Printre sutele de români blocați în Maroc sunt şi vloggerii Haihui în Doi, care au povestit şi cum au sunat la ambasada nostră din Maroc şi li s-a răspuns că închiderea graniţelor e fake news. Pentru ca apoi tot ambasada să posteze anunţul că toate zborurile din şi către Maroc au fost anulate din cauză de… Omicron.

După Maroc şi Egiptul va sucomba în faţa Omicron?

Ne întoarcem la profeţia sumbră a lui Raed Arafat: evitaţi Africa. Sigur, Egiptul a anunţat că nu există niciun caz de îmbolnăvire cu varianta Covid din Africa de Sud. În Egipt duduie turismul şi o decizie de închidere a graniţelor ar fi foarte greu de luat. Sunt multe pachete de sărbători luate deja de români şi de turişti din alte ţări. Sincer, mă înspăimântă perspectivele de final de an. Şi tocmai de aceea spun că lucurile nu arată bine deloc. Cel puţin deocamdată.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.