iun. 23, 2021
Posted by: Editor

Polignano a Mare, cel mai fotogenic oraş

Ţi s-a întâmplat vreodată să ajungi într-o destinaţie turistică celebră care să nu îţi transmită mare lucru? Şi când începi să faci poze să ai senzaţia că parcă nu e nimic interesant de pozat, deşi alţii au lăudat-o anterior? Ei bine, Polignano a Mare NU este un astfel de loc. Îşi merită faima pe deplin. Aşa cum se întâmplă şi în cazul micuţului Alberobello aflat în apropiere, cu faimoşii săi trulli, Matera, Ostuni şi Locco Rotondo, alte orăşele superbe din zonă.

Polignano a Mare

Polignano a Mare

Orice colţişor din Polignano a Mare, una din atracţiile de bază din Puglia, este un cadru perfect, cu care să te făleşti pe Facebook şi Instagram. Este motivul pentru care de prima dată când am ajuns aici mi s-a părut cel mai fotogenic oraş. În câteva ore am făcut câteva zeci de fotografii.

Cum ajungi în Polignano a Mare

Câteva date de reper sunt necesare. Cum spuneam deja, orăşelul se află în regiunea Puglia, în sudul Italiei. Adică în tocul cizmei, ca să îl poziţionezi mai bine în minte. Ajungi aici cu un avion direct spre Bari. Distanţa dintre Bari şi Polignano se parcurge în aproximativ 35 de minute. Dacă te cazezi în Bari, ai trenuri şi autobuze către destinaţiile turistice. Evident, poţi închiria şi o maşină de la aeroport, cu rezervare înainte. Iar când ajungi, lasă maşina în parcare, nu vei avea nevoie, mai rău te va încurca, din cauza străzilor înguste şi a locurilor de parcare greu de găsit.

Ce-i atât de frumos la Polignano a Mare

Atracţiile principale sunt plaja şi oraşul vechi. Cum spuneam, nu vei face mari eforturi să alergi între ele, distanţele nu sunt mari şi oricum plimbarea va fi una extrem de plăcută.

Polignano a Mare oraş vechi
Străduţă din oraşul vechi

Cum am ajuns în Polignano Mare cu maşina, singura variantă era să coborâm, fără să ştim exact unde ajungem. Şi am ajuns aici, adică fix unde trebuia:

Polignano a Mare pod
De pe acest pod se fac cele mai bune poze

O poartă impresionantă spre celebra plajă din Polignano a Mare, numită Lama Monachile. Aş zice că este cea mai frumoasă plajă urbană pe care am văzut-o vreodată. Dar aş sta vreodată aici la soare? Hmmm, poate în extrasezon. Dacă totuşi te încumeţi să stai la plajă aici, ia în calcul că este foarte mică şi foarte aglomerată în sezon. Iar noi eram abia în iunie, anul pandemic 2021. De altfel, majoritatea ocupanţilor era asigurată tot de italieni.

plaja Polignano a Mare

Cu căţel, cu purcel, cu prosopelul şi umbreluţa de acasă, claie peste grămadă pe stânci şi în apă.

Plaja Polignano a Mare

La intrarea în apă era ca la Fontana di Trevi în vremurile bune. În plus, altă aglomeraţie te aştepta în multele locuri de admirat panorama cu plaja. Dar, deh, cu asta vine la pachet o vizită în cel mai fotogenic loc. După ce te saturi de plajă, hai în oraşul vechi, aflat la o aruncătură de băţ, Şi aici vei găsi multe puncte din care poţi admira panorama plajei. În plus, casele localnicilor din Polignano a Mare sunt adevărate bijuterii. Deseori turiştii se pozează pe trepte, în faţa uşilor.

Un căţeluş localnic, foarte prietenos

Pentru localnici e ca şi cum ar locui într-un muzeu. Cu toate astea, oamenii nu păreau deranjaţi, ci chiar mândri de locul în care trăiesc. Şi mai sunt ei mândri şi de Domenico Modugno, fiul oraşului, cântăreţul celebrului Volare. Domnul Modugno are statuie în oraş, că a fost om mare. Cantautor, câştigător al premiului Grammy şi parlamentar la bătrâneţe.

Pe străduţe e plin de magazine, restaurante, baruri. Pentru că oraşul e ultra turistic, nu te mira că toate restaurantele sunt pline, mă ndoiesc că vei găsi taverne în care mănâncă doar localnici. Oricum, se mânâncă bine (am scris aici despre mâncarea din Puglia). Poţi să te cazezi la Polignano a Mare, dar poate că această experienţă merită lăsată în extrasezon dacă vrei să fugi de aglomeraţie şi căldură.

Polignano a Mare oraşul vechi

Pentru cineva pasionat de fotografie Italia este o comoară. Ai nenumărate locuri senzaţionale de descoperit, un popor şi o cultură remarcabile. Pentru mine, Polignano a Mare a fost în iunie 2021 cel mai fotogenic oraş. Dar abia aştept să descopăr şi altele.

Comments ( 2 )

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.