Portugalia lista roșie
dec. 03, 2021
Posted by: Editor

Portugalia, din nou pe lista roșie

În fiecare săptămână România actualizează lista semafor a țărilor în funcție de evoluția epidemiologică. Oricum, apariția tulpinii Omicron a pus Africa de Sud direct pe lista roșie de pe cea verde și a blocat zborurile din și către această țară și altele de pe continent (vezi cazul ciudat al Marocului care a închis granițele brusc).

Dar ce te faci cu Europa? Că deja se vorbește în din ce în ce mai multe țări despre transmitere comunitară a noii variante. Printre țările care au luat deja măsuri foarte drastice pentru cetățeni din cauza Omicron se numără și Portugalia, țara cu cel mai mare număr de vaccinați din UE.

Portugalia lista roșie

E drept că la ei numărul de cazuri e în creștere dar nu și decesele, iar spitalele nu sunt sufocate. În fine, discuția e amplă, dar tocmai din cauza acestei creșteri România a plasat mai nou Portugalia pe lista roșie.

Portugalia, de evitat?

In niciun caz, dar trebuie sa stii regulile noi. Tocmai au fost impuse noi restricții în țară dar și pentru turiști (valabile de pe 1 decembrie). Aceștia trebuie să prezinte la îmbarcare un test PCR (la 72 ore) sau rapid (cu 48 de ore înainte) indiferent dacă sunt vaccinați sau nu. Altfel, compania aeriană ar urma să fie amendată cu 20 de mii de euro pe pasager! (detalii aici). De asemenea, chiar și vaccinații vor intra în baruri, cluburi și la evenimente doar pe baza unui test negativ. Iar pentru atracții turistice și cazare ai nevoie de certificat verde. În plus, în prima săptămână din inuarie se va lucra de acasă și se va face școală online.

Portugalia lista roșie

Nu se știe exact ce se va întîmpla cu petrecerile de sărbători, dar acum în Portugalia e din nou stare de calamitate, ca să știi…În plus, la revenirea în România cei nevaccinați ar intra automat în carantină, de vreme ce Portugalia este acum pe lista noastră roșie.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.