iul. 19, 2021
Posted by: Editor

Şoc: românul nu-i cel mai prost

Ăl mai prost om din lume îi americanul”. Este o replică nemuritoare din filmul Balanţa. Nici măcar nu-mi amintesc argumentaţia, dar e clar că prostia nu ţine de origine, rasă, sex sau vârstă. Doar că prostia pură a ieşit la iveală acum, de când cu pandemia, mai ceva ca în alte dăţi.

Nu am o problemă cu oamenii care nu s-au vaccinat, am tot spus asta. Le respect motivele, e alegerea lor. Aşa cum îi înţeleg foarte bine şi pe cei care s-au temut să se vaccineze cu Astra Zeneca. Şi mai cred că nimeni nu ar trebui să fie constrâns să facă un gest cu implicaţii importante aşa cum e vaccinarea. Dar recunosc că am o problemă cu omul care ar nega orice urmă de raţiune şi logică de dragul unei explicaţii care ţine exclusiv de teoria conspiraţiei.

De când cu pandemia, cea mai des auzită tâmpenie este asta cu cipurile introduse prin vaccin. De unde a venit prostia asta şi unde se duce ea habar nu am. Dar văd că ea prinde la mulţi, indiferent de ţara în care trăiesc. Practic, o astfel de tâmpenie nu are graniţe şi te lasă mut. Ideea asta cu cipurile introduse prin vaccin are deseori legătură cu Bill Gates, Soros şi alte trăsnăi. Iar scenariul se repetă aproape la indigo pe tot globul şi se menţine bine mersi de când am dat piept cu covidul.

Ai fi tentat să zici că românul care crede asta e prost. Dar stai, mai vine unul. Un sondaj făcut de YouGov şi The Economist scoate la iveală nişte rezultate halucinante. (poţi citi mai multe aici şi întreg studiul aici)

20% dintre americani cred că cipurile sunt introduse prin vaccin

Vorbim de un popor la care ne uităm ca la Dumnezeu, de aceea rezultatele astea ar trebui măcar să ne atragă atenţia. Din aceşti americani care cred în teoria cipurilor aproape 30% sunt oameni tineri, între 30 şi 44 de ani. Bine, studiul mai arată ceva ce probabil nu le va conveni multor români: că cei mai mulţi dintre aceşti gâgă l-au votat pe Donald Trump. Hai să zicem că e o coincidenţă. Deşi Trump era cel care îi îndemna pe americani să bea dezinfectant ca să se ferească de covid.

Legătura dintre Trump şi teoria cu cipurile introduse prin vaccin există şi ea. Roger Stone, fost consilier al lui Trump, făcea o trimitere directă la Bill Gates ca fiind omul care va câştiga din pandemie prin controlarea populaţiei cu ajutorul cipurilor.

Teoria cu cipurile introduse prin vaccin are legătură însă şi cu ruşii. Lideri importanţi ai comuniştilor ruşi băgau băţul prin gard încă de anul trecut, când lumea întreagă era înspăimântată de evoluţia bolii şi decesele de nestăpânit. Un articol BBC pe această temă menţiona un sondaj de anul trecut făcut tot de YouGov în care 28% dintre americani credeau că Bill Gates le va băga vaccinul odată cu un microcip. Ceea ce e o veste bună! E totuşi o scădere de 8 procente, semn că între timp poate unii dintre ei s-au vaccinat şi au constatat că nu i-a cipat nimeni. (citeşte mai multe aici).

Acum zeci de ani românii visau să vină americanii. În 2021 pandemia a simplificat lucrurile. Dacă e să vină cei cu cipurile, ar fi bine să nu se grăbească. Nu de alta, dar proşti avem şi noi.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.