târg de Crăciun, Viena
nov. 19, 2021
Posted by: Editor

Târgurile de Crăciun, în pericol?

Vine acea perioadă a anului în care se cumpără bilet pentru un city break la un târg de Crăciun. Evident, orașe precum Viena, Budapesta, Strasbourg, Londra atrag tocmai prin aceste evenimente.

târg de Crăciun

Doar ca iarna lui 2021, ca și cea a anului trecut este…aparte. Deși au o rată bună de vaccinare, țări precum Austria, Germania, Olanda, Franța, se confruntă cu o creștere îngrijorătoare a numărului de cazuri de Covid.

Austria impune iar carantina

Când afli așa ceva te gândești direct: aoleu, ce se întâmplă cu celebrul târg de Crăciun de la Viena, considerat cel mai frumos din Europa? Austria a impus deja reguli foarte dure pentru cei nevaccinați, asamănătoare celor din starea de urgență de la noi. După care s-a constatat că nu e de ajuns și că ar fi necesare niște restricții și pentru cei vaccinați. Ba chiar o carantină generală. Iniţial carantina a fost impusă doar în partea de nord, după care s-a extins la toată ţara până pe 12 decembrie. Nu se opresc aici. Din februarie vaccinarea va fi obligatorie!

Deci se închide târgul de Crăciun?

Ei da, târgul s-a deschis la termenul anunțat pentru ca de luni, 22 noiembrie să se închidă TOTUL până pe 12 decembrie. Ce se întâmplă după? Vom vedea, e posibil să se ridice restricţiile doar pentru vaccinaţi.

Site-ul visitingvienna.com, de exemplu, publica zilele acestea lista tuturor târgurilor din capitala Austriei, dar începând cu un avertisment sumbru: Breaking: Austria enters lockdown on Mon, Nov 22 for at least 10 days, which may affect the info here. Check official sites for details. (Austria intră în lockdown de luni, 22 noiembrie, pentru cel puțin 10 zile, ceea ce ar putea schimba informațiile de aici. Verificați site-urile oficiale pentru detalii).

Oricum, la un târg de Crăciun din Austria (dacă se va redeschide vreunul după aceea ) se va intra doar cu dovada vaccinării sau a trecerii prin boală. Atenție, testul negativ nu mai e de ajuns nici pentru restaurante, magazine etc. Și asta deși intrarea în Austria pentru români este permisă cu test PCR. Deci începând cu data de 22 noiembrie, indiferent dacă eşti vaccinat sau nevaccinat vei putea intra în Austria dar nu vei putea face nimic. Și la vecinii din Germania se anulează târgurile de Crăciun din cauza creșterii numărului de cazuri de Covid. (detalii aici) Și acolo e prăpăd și se discută de lockdown…

târg de Crăciun

Unde se mai ține târg de Crăciun?

Cel mai la îndemână (în afară de România, desigur) este târgul de la Budapesta (detalii aici). Despre condiţiile de intrare în ţară poţi citi aici. Între 26 noiembrie și 26 decembrie se ține și celebrul târg de Crăciun de la Strasbourg. Merită să îl încerci, găsești aici toate detaliile. Și la Londra se ține un grandios târg de Crăciun iar ornamentele de la Picadilly îți vor plăcea cu siguranță. Iar acolo regulile de intrare s-au mai relaxat. În Marea Britanie se intră cu vaccin și cu un test rapid comandat înainte de plecare, așa cum am scris deja aici. Și, desigur, în România vom avea și noi târguri de Crăciun, inclusiv la Bucureşti şi Sibiu (detalii aici).

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.