Anul trecut o ştire din ziar ne-a dat planurile de vacanţă peste cap: Gura Portiţei se transformă într-un fel de Saint Tropez, o staţiune de lux de nu ne vom mai putea permite noi, muritori de rând, să pupăm vreodată. Hai deci la Portiţă să nu rămânem pe dinafară.

Casa abandonată de pe plajă

Aşa că am început să căutăm cazare. Şi aici intervine prima chestiune importantă: dacă vrei să stai chiar la Gura Portiţei, asta înseamnă Satul de Vacanţă cu acelaşi nume. Acolo ai diverse variante de cazare: pensiune de 3 stele spre plajă, casă la ponton (înspre lac), casă pescărească (pe plajă) şi căsuţă fără grup sanitar, cu acces la toaletele comune.

Căsuţele dinspre ponton

Cazarea e destul de scumpă, dar poţi prinde şi nişte oferte. Iar dacă tot îţi iei cazare în vreuna din aceste variante, nu ar fi rău să îţi iei pensiune completă. Restaurantul e acelaşi, cu multe mese şi mulţi chelneri. Mâncarea, mediocră, dar oricum nu ai de ales. Mai ai şi un beach bar cu o piscină, dar acesta se închide seara, iar angajaţii făceau o tură infernală de dimineaţă. Plaja e foarte aproape, cu şezlonguri. Practic totul se petrece într-un spaţiu destul de mic. Şi, crede-mă, nu se întâmplă mare lucru. Noi am stat 3 zile, dar a fost arhi suficient. După ora 10 seara, nu mai ai ce face, poate doar să stai pe întuneric şi să meditezi sau să te uiţi la televizor. Nici să te îmbeţi nu ai putea, terasa se închide. Ca să mai spargă monotonia, cei de la complex i-au invitat odată pe cei de la ansamblul de dansuri din Jurilovca şi alt dată pe doamnele din corul Cocorii, din aceaşi localitate. Acestea au cântat pe plajă, la un foc de tabără, cântece vechi lipoveneşti, spre încântarea turiştilor, ce-i drept. Deci, cam ce ai putea face la Portiţa?

  • plimbări cu barca pe lac
  • plajă
  • somn, mult somn (de plictiseală)
  • pescuit (nu ştiu dacă se prinde ceva, nu am încercat)

Dacă vrei să simţi libertatea pe propria piele, poţi să mergi şi cu cortul, în camping. Dacă plouă mult (cum s-a întâmplat anul trecut), vei trăi senzaţii tari. Nu-i nimic, te vei simţi ca strămoşii tăi, vei da la peşte şi vei sta la lumina lumânărilor.

Plaja sălbatică

Poţi să te cazezi şi la Jurilovca, satul pescăresc şi să dai o raită pe la Portiţa cu vaporaşul. Pentru că aşa se poate ajunge ce mai uşor, pe apă. Pentru cei mai aventuroşi şi cu o maşină zdravănă se poate ajunge şi dinspre Vadu pe un drum de coastă dar şi dinspre Sfântu Gheorghe.

Gura Portiţei este practic o limbă de pământ între Lacul Razim şi Marea Neagră. Dacă pleci din Vadu, Gura Portiţei este următoarea plajă amenajată. Fiind un spaţiu atât de îngust, e greu de crezut că pe lângă satul de vacanţă deja existent şi o staţie meteo pot să mai răsară şi alte construcţii.

Pe aici nu prea mai ai ce să construieşti

Aşa că soluţia ar fi ca ceea ce avem deja acolo să se ridice peste noapte la nivel de 5 stele, aşa cum am aflat din ziare. Dacă nu, putem oricum să ne bucurăm de natura fantastică.

Editor - Autor

Articole Asemanatoare

Comment ( 1 )

  • Ion

    Fain !!

Ai Ceva De Spus?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.