Mie mi-a luat mult să ajung la concluzia asta, dar acum pot să zic cu mâna pe inimă: da, poate fi chiar foarte plăcut să călătoreşti singur/ă.

Ani de zile am ratat ocazii şi călătorii pentru că ori nu se potriveau perioadele mele libere cu cele ale prietenilor, ori nu voia el, ori nu putea bla bla. Ori pur şi simplu nu ai cu cine merge, dar tu ai cam vrea să te plimbi. Şi stai şi te perpeleşti aiurea, că o să te plictiseşti, că o să fie aiurea să bei şi să mănînci singur/ă.

Aşază-te, nu te judecă nimeni

Dacă eşti genul de turist prăpăstios, informează-te înainte, eventual apelează la o agenţie, citeşte recomandări. E o experienţă pe care aş recomanda-o oricui, dar cu unele amendamente. Iată care:

  1. Alege un  oraş  sau o zonă cu multe obiective de vizitat.

Cum ar fi o capitală, un oraş turistic. Evident, nu ai cum să te plictiseşti dacă eşti toată ziua pe drumuri.  Ar mai fi de preferat ca oraşul să aibă şi un transport în comun bine pus la punct, eventual cu metrou de la aeroport.

Milano, o variantă excelentă. Plus shopping

Dacă poţi şi merită efortul, închiriază o maşină şi plimbă-te şi prin împrejurimi. Dacă îţi place, fă fotografii. Avantajul unei capitale este tocmai faptul că oferă multe posibilităţi. Seara, oboseala te va doborî oricum, iar a doua zi ai din nou chestii de văzut.

2. Alege o destinaţie sigură

Asta e valabil în special pentru femei. Oricum, evită oraşele cu criminalitate ridicată, ai grijă la mulţimi, la portofel. Îmbracă-te decent, adaptat locului.

La înghesuială, în vacanţă

În unele cazuri asta contează foarte mult. Evident, sunt şi persoane care evită oraşele în care au avut loc atentate. E greu să dai sfaturi în cazul ăsta, dar sunt bloggeri foarte buni de travel care te-ar putea lămuri. Oricum, poţi afla uşor numărul ambasadei, al consulatului, dacă ele există. Important ar fi şi ca angajaţii să îţi răspundă la telefon. Asta nu îţi pot garanta, dar măcar poţi vedea programul pe pagina de Facebook.

3. Nu sta foarte mult.

Aceste experienţe pot fi ca esenţele tari în sticluţe mici. Şi parcă ideea era să nu te plictiseşti. Un city break este perfect pentru început, cât să îţi faci o idee.

4. Programează-ţi excursii

În multe capitale există localnici care organizează excursii cu maşina în împrejurimi. Eu am găsit astfel de servicii pe site-ul Air Bnb, dar sunt şi variante bune la agenţii locale. Mai e un avantaj aici: socializarea.

Dacă nu cauţi interacţiune cu localnicii, fii pe pace. Te poţi descurca şi pe cont propriu cu trenul sau autobuzul. Şi cînd spun tren, nu te gândi la CFR-ul nostru trist şi obosit ci la nişte vehicule foarte bune, curate, care circulă repede, civilizat, fără un covor de seminţe sub scaun, cerşetori care se insinuează în vagon şi un naş cu care să te înţelegi de o şpagă dacă nu ai bilet.     

Nu îţi mai rămâne decât să îţi faci curaj şi să îţi rezervi un bilet şi o cameră la hotel sau prin Air Bnb. Încrederea în tine şi sentimentul de libertate absolută vor fi bonus.

Editor - Autor

Articole Asemanatoare

Ai Ceva De Spus?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.